Compendia.no | Ta en rask gjennomgang av personalhåndboken!
Compendia.no > Nyhetsbrevsaker > Ta en rask gjennomgang av personalhåndboken!
Skriv ut

Ta en rask gjennomgang av personalhåndboken!

Sist endret: 25.10.2016


PERSONAL & LEDELSE

Godt arbeidsmiljø er lønnsomt og gir bedre prestasjoner

 
 

Ta en rask gjennomgang av personalhåndboken!

 
  • Er interne rutiner oppdatert på lovendringer som har skjedd den siste tiden?
  • Er alle rutiner i kundefeltet beskrevet slik dere faktisk praktiserer dem?
  • Har dere hentet alle relevante sider inn i håndboka?

Dette bør du sjekke

Ammefri med lønn: I 2014 fikk mor krav på fri med lønn for å amme i inntil en time når arbeidsdagen hennes er på sju timer eller mer. Stikkprøver vi har tatt viser at noen virksomheter beskriver interne rutiner i lokalt felt som ikke er i tråd med endringen i arbeidsmiljøloven § 12-8 om rett til fri med lønn. Gjelder det dere?
 
Overføring av ferie: I 2014 ble flere bestemmelser i ferieloven endret. Sjekk at rutinene i lokalt felt er i samsvar med dagens lovbestemmelser, slik de er beskrevet i Compendiateksten.

Har du tatt i bruk de nye sidene vi har laget for deg?

Tekstene i personalhåndboken blir stadig forbedret, og jevnlig lager vi helt nye sider. Som oftest er det lovendringer som skaper behov for nytt innhold, slik som regelendringene om midlertidig ansettelse, aldersgrenser og arbeidstidsbestemmelsene. Nye sider kan du fritt benytte deg av, uten ekstra kostnad. Det eneste du må gjøre, er å hente dem inn i håndboken.
Disse sidene er det flere kunder som ennå ikke har hentet inn:
  • «3 eller 4 års sammenhengende tjeneste»
  • «Gjennomsnittsberegning av arbeidstiden»
  • «Aldersgrense arbeidsmiljøloven», «Bedriftsintern aldersgrense» og «Særaldersgrense». Kunden må selv velge hvilke av disse sidene som gjelder for dem.
Sjekk om dere får maksimalt ut av abonnementet, og hent inn de sidene dere eventuelt mangler!

Slik henter du en ny side inn i egen håndbok

Framgangsmåte for oppgraderte kunder: Gå til kontrollsenter/abonnement. Her får du oversikt over kategorier der det ligger sider som ikke er hentet inn i håndboken. Åpne den enkelte kategorien for å se hvilke sider det er snakk om. Ønsker du å se innholdet på siden, trykker du på øyet til høyre. For å hente siden inn i håndboken velger du «select an option», og deretter «importer og publiser».
 
Har dere ikke oppgradert ennå, gjør du det slik: Finn den aktuelle siden under «abonnement». Sider du ikke har hentet inn i personalhåndboken, vises med lys grå farge. Klikk på «grønt kryss», trykk «ok»
 

I november skal Marit holde redaktørkurs i Trondheim, i tillegg til Oslo og Bryne!