Men hva er det verste som kan skje? Jo, det verste som kan skje er at en ansatt ikke kommer seg hjem fra jobb!
«Liten tue kan velte stort lass» sies det. En ørliten detalj kan utløse en alvorlig hendelse. Eksempelvis et deksel som mangler på det elektriske systemet i en heve/senke pult som fører til at en ansatt får strømgjennomgang ved berøring. Eller at virksomhetens lokaler brenner ned på grunn av kortslutning i skjøteledninger som er utgått på dato.
Listen gir deg bare noen eksempler på risiko og farer i tradisjonelle kontorbedrifter. For å avdekke hva som er det faktiske utfordringene i din virksomhet, kan en vernerunde være løsningen. Det er en fin måte å involvere de ansatte i virksomhetens HMS-arbeid.
«Den vet best hvor skoen trykker, som har den på», og de ansatte har svært ofte best oversikt over hva som skjer på sin arbeidsplass. Deres tanker og meninger er verdifulle innspill i forbedringsarbeidet.
Det er ikke lovpålagt å gjennomføre vernerunder, men internkontrollforskriften stiller krav til kartlegging og risikovurdering av arbeidsmiljøet. Da kan vernerunden være et nyttig bidrag til dette arbeidet, samtidig som den kan bidra til å styrke den ansattes forståelse for HMS-arbeidet samt bidra til gode vaner og styrke forholdet mellom ansatte og ledelse.
Rådgiverne våre har bred erfaring.
De har hjulpet mange virksomheter innen ulike bransjer med rutiner innen HMS, kvalitet og forbedring.
Ta kontakt, så hjelper vi deg å komme i gang med HMSK-arbeidet i din virksomhet.